dimarts, 22 de maig del 2012

22M: VAGA I MANIFESTACIONS AL PAÍS VALENCIÀ

La notícia i les xifres han estat extretes del sindicat STEPV del País Valencià.


STEPV valora positivament la vaga general en educació.

STEPV ha valorat molt positivament el seguiment de la vaga general del 22M que ha paralitzat des de l'educació infantil fins la universitat. A més, aquesta vesprada unes 100.000 persones s'han manifestat contra les retallades i en defensa de l'escola pública en tot el País Valencià –60.000 en València, 25.000 en Alacant i 12.000 en Castelló–. El gran seguiment ha posat en evidència el gran malestar que existeix amb les polítiques educatives del govern espanyol i del govern valencià. Unes polítiques que suposen un atat, sense precedents, a l'educació com un dret fonamental i universal per a totes i tots. La resposta ha estat contundent, malgrat totes les pressions i amenaces que ha patit el professorat valencià.
En les universitats valencianes no n'hi ha hagut activitat docent. El seguiment entre les treballadores i treballadors ha estat del 80%. Per universitats cal ressenyar el 95% de la Universitat d'Alacant; el 85% del PAS i el 95% del PDI de la Universitat Politècnica de València; el 75% del PAS i el 90% del PDI de la Universitat de València, el 43% del PAS i el 97% del PDI de la Universitat Jaume I de Castelló i el 50% de la Universitat Miguel Hernández d'Elz. En totes elles no n'hi ha hagut presència estudiantil en sumar-se massivament a la vaga.
En l'ensenyament públic no universitari, la vaga ha estat del 65%. Per províncies, el seguiment ha estat del 68% a Alacant, 63% a Castelló i 65% a València. Moltes professores i professors s'han adreçat al sindicat per denunciar l'establiment d'uns serveis mínims de forma irregular o les pressions de la inspecció educativa o d'algunes direccions per obstaculitzar el dret constitucional a la vaga.
STEPV considera molt important el seguiment de la jornada de vaga general en tots els nivells educatius. Les dades són incontestables malgrat la manipulació que fa la Conselleria d'Educació. 

Manifest llegit a la fi de les manifestacions d'avui.


2 comentaris:

Blanca B ha dit...

Joel, en euskera se dice "Maistra sumindua naiz". Me voy a llevar tu sello y lo pongo en mi blog traducido, ok? Pues ya sabes, apúntame a la lista, aunque no se consiga nada no nos pueden callar.

Joel Artigas ha dit...

Muchísimas gracias Blanca! Si todo el mundo pensara y actuara cómo tú, SI que conseguiríamos nuestro objetivo...

De momento continuaremos siendo #mestresindignats hasta que las cosas no cambien! Esto es una verguenza. Muchísimas gracias por tu colaboración. Ahora te pondre a la lista de blogs.

Un abrazo indignado!